Vad tycker ni?

 
"Systemet sägs hjälpa hästen att aktivera och stärka sin bålmuskulatur vilket gör att den kan bära sig själv och ryttaren bättre. Aktiveringen ska ske genom att receptorer i hästens hud stimuleras. De påverkar i sin tur nerver, muskler och leder som rundar hästens överlinje."
http://www.hippson.se/blogs/redaktionenspryltips/equiband-sa-funkar-traningssystemet.htm
 
 
Vad tycker ni om den här uppfinningen för 2300 kr? 


Kommentarer
Molly

Jag antar att detta är bättre än att sätta fast massa hjälptyglar på huvudet, men jag är fortfarande skeptisk till sånt här. Men jag använder ju hellre den här ist för tex en graman. Sen tror jag inte heller att alla hästar skulle gilla att ha ett band runt bakbenen som stramar åt hela tiden.

Svar: Håller med dig, mycket bättre än att spänna in huvudet men jag tycker fortfarande att hjälptyglar/"hjälpselar" av alla slag är sista utvägen :)
Klara och Rebecca

2013-05-25 @ 14:49:52
URL: http://nordwest.blogg.se
Camilla

Jag är emot alla sorters hjälpgrejer ett plus är ju att det inte rycker hästen i munnen men ändå. Hur ska hästen veta vad som är rätt om det stramar hela tiden och ingen eftergift kan ges?

Svar: Där har du en riktigt bra poäng! Så lite som möjligt på hästen, resultatet som den där "hjälpselen" ger går ju att nå utan hjälptyglar också även om det tar lite längre tid :)
Klara och Rebecca

2013-05-26 @ 10:26:36
URL: http://camillasss.blogg.se
Camilla

Jag kan tänka mig att använda den i rehabiliterande syfte efter en skada men inte som hjälpmedel i den bemärkelsen att en frisk häst som kan uppnå samma resultat utan detta.

Svar: Håller med!
Klara och Rebecca

2013-05-27 @ 19:59:18
URL: http://camillasss.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0