Tips: Att visualisera

Det har visat sig att man utvecklas snabbare om man visualiserar/blundar och ser framför sig hur man tar sig igenom en hoppbana t.ex. Om man gör det seriöst och ordentligt så lurar man hjärnan att tro att man gör det på riktigt och det går lättare att göra det i verkligheten efteråt. 
 
Det här funkar ju även på andra saker och inte bara inom hästsporten. Om man ska hålla tal inför en större folkgrupp och tycker att det känns lite obehagligt så kan man visualisera att man framför det här talet inför dessa människor. Eftersom vi själva styr våra tankar så kan vi faktiskt bestämma att talet går jättebra, vi har inlevelse och kan talet utan stödord.
 
Samma sak om man ska rida ett dressyrprogram; om man innan det riktiga programmet går igenom allt i huvudet, känner hästens steg, ser vägarna framför sig, känner hur hästen reagerar för hjälperna mm. så tror jag att det kan öka vinstchanserna! Sen är det nog bra om man går igenom programmet i huvudet hemma, eller en stund innan man hunnit bli nervös/få tävlingsnerver, annars kan nog dessa påverka tankarna och visuliseringen blir inte så bra som den kunnat.
 
Människor som dagdrömmer kanske påverkar situationer i sina liv omedvetet alltså?
 
Bildkälla: http://www.zoonen.com/res/user/717123/galleri/2945608/minkamera053_norm_se.jpg
 
 
/ Klara


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0