Stråltryckssulor

"En ny svensk uppfinning. En genomtänkt sula till järnskodda hovar, som ger en naturlig stötdämpning och grepp åt hovens biomekanism. En patenterad mekanisn ser till att strålen får det naturliga tryck den behöver samt att sömmen får mindre belastning.
Passar också utmärkt att lägga i hovboots för att aktivera och rehabilitera dåliga strålar, för att få en ordentlig skjuts på strålutvecklingen. Den är även en idealisk snösula på skodda hästar vintertid."
 
Har man kommit så långt att man utvecklar sulor för att strålen ska få det tryck den behöver så måste man ju nånstans på vägen insett att skoning är fel, eftersom det inte ger hoven dom förutsättningar den behöver? Ta av skorna istället om det är fungerande hovarna ni eftersträvar, det är inget ni nånsin kommer uppnå med en järnsko fastspikad på hoven.
 
Att ens tänka tanken på en heltäckande sula till järnskorna.. Vi har verkat kadaverhovar, (euuuw jag vet) när vi gick SANHCP's grundkurs, som hade skor och heltäckande/snösulor från början. Så mycket död vävnad, kunde skrapa bort äckel ur hovarna i säkert 30 minuter! BLÄBLÄBLÄBLÄ! Sulor + järnskor som sitter på dygnet runt (vet ingen som brukar sko endast vid ridning? hehe) täpper igen hoven och den blir mosig. Hoven kommer garanterat stinka lik också och då borde ju varenda vettig människa förstå att det inte är bra?
 
Pro Pad stråltryckar sula
Pro Pad stråltryckar sula
 
Men dom här sulorna är säkert jättebra att lägga i boots som extra stötdämpning eller för att rehabilitera strålen. 
 
Källa: http://falun-stad.annonsera.se/pro-pad-str%C3%A5ltryckar-sula-183107.html
 
/ Klara


Kommentarer
Camilla

Ja usch för heltäckande sulor och järnskor såååå jäkla äckligt och ohälsosamt för hovarna. Men absolut så kan jag tänka mig att ha det i hovbootsen om hästen behöver mer stråltryck under rehabiliteringen.

Svar: Ja precis, blir mer och mer emot skodda hovar!
Klara och Rebecca

2013-04-04 @ 20:34:14
URL: http://camillasss.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0